Pijn in de schouder zorgt voor overlast

Heeft u last van pijn in uw bovenarm of schouder? Geel veel mensen hebben wel eens last van de schouders. Niet zo gek als je bedenkt dat we de schouders veel gebruiken. Niet alleen bij het bewegen van de armen, maar bijvoorbeeld ook als we gespannen zijn. Bij spanning spannen veel mensen onbewust de spieren in de schouders aan. En dit kan pijn veroorzaken in de schouder, maar deze pijn kan ook uitstralen naar de bovenarm. Met als gevolg dat het bewegen van de arm en schouder pijnlijk aanvoelt. Dit is extra vervelend als het de arm betreft waar u ook mee schrijft. U kunt zich dan aardig beperkt voelen in uw bewegingen. In dat geval is het goed te weten dat een behandeling van uw klachten veelal goed mogelijk is.

 

Hoe ontstaat pijn in de schouder?

Pijn in de schouder of de bovenarm kan op verschillende manieren ontstaan. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een erfelijke aandoening, waardoor u de schouder of arm niet goed kunt bewegen, verkrampt is of juist te flexibel is. Hierdoor gebruikt u de schouder of arm veelal niet op de juiste manier waardoor pijn kan ontstaan. Een andere, veelvoorkomende oorzaak van pijn in de schouder of bovenarm is overbelasting van deze lichaamsdelen. Bijvoorbeeld door veel of zwaar tillen, of juist door vaak achter de computer te werken. Spieren of gewrichten in de schouder of de bovenarm kunnen hierdoor ontstoken of geïrriteerd raken. En dit veroorzaakt pijn. Het gebeurt geregeld dat pijn in de schouder ook uitstraalt naar de arm. U kunt de pijn in uw schouder of bovenarm zien als een signaal dat er iets niet goed zit in de arm.

 

OCON helpt bij pijn in de schouder

Bij OCON kunt u terecht voor een gespecialiseerde behandeling van pijn aan de schouder of bovenarm. Op basis van jarenlange ervaring weten de orthopedisch chirurgen van OCON als geen ander hoe zij uw klachten zo goed en snel mogelijk kunnen verhelpen. Zodat u uw schouderen arm weer moeiteloos kunt gebruiken. En dat maakt het beter.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijkbis.