Klachten van de voet bij inspanning

Pijn in de voet bij lopen of zere voeten na veel lopen zijn veelvoorkomende klachten die een aantal oorzaken kunnen hebben. De pijn die optreedt bij of na inspanning kan het gevolg zijn van problemen met één van de structuren gelegen in de voet, zoals:- de spieren- de botten- de pezen- de banden (ligamenten)- de zenuwenAandoeningen van deze structuren kunnen zich zeer invaliderend uiten. Daarom is een grondige en deskundige aanpak vereist. OCON Sportmedische kliniek kan u daarbij van dienst zijn.

 

Wie krijgt klachten van de voet?

Sommige mensen hebben een grotere kans op voetklachten. Als u veel moet staan of lopen tijdens uw werk, als u intensief sport of regelmatig oncomfortabel schoeisel draagt en tevens als u een aangeboren standsafwijking van de voet heeft, behoort u tot deze risicogroep.

 

Anatomie van de voet

De voet is lichaamsdeel dat bestaat uit de voorvoet met middenvoetsbeenderen en de tenen, de middenvoet met de voetwortelbeenderen en de achtervoet met het sprongbeen en het hielbeen. Met zesentwintig botten, drieëndertig gewrichten, honderdzeven ligamenten en negentien spieren en pezen is de voet één van de meest complexe onderdelen van het menselijk lichaam.

 

Heeft u klachten van de voet bij of na inspanning en wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.