Pijn in gestrekt been

 

Heeft u pijn bij het strekken van uw been? Dit kan in alle delen van uw been voorkomen, van uw kuiten tot uw billen. Het is een klacht die huisartsen en orthopedische chirurgen vaak horen. De pijn die ontstaat bij het strekken van uw been kan verschillende oorzaken hebben.Een van de meest voorkomende oorzaken van pijn in de benen zijn de spieren. Het kan zijn dat dit een gewone spierpijn is, maar er kan ook meer aan de hand zijn. Zo kunnen er ontstekingen optreden of kunnen de spieren beschadigd zijn. Toch hoeven de spieren niet de oorzaak te zijn van de pijn. Het kan ook zo zijn dat er een beschadiging is aan de botten of het kraakbeen. Ook kunnen er zenuwen afgekneld zijn. Uw huisarts kan hier uitsluitsel over geven en u doorverwijzen naar OCON.

 

Vaak komen klachten over een doof gevoel of pijn in de benen voor bij sporters, zoals hardlopers of voetballers. Daarnaast kunnen lichamelijk zware beroepen een invloed hebben. De OCON sportmedische kliniek kan u bij deze klachten helpen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.