Wat zijn mogelijke oorzaken?

Heeft u met enige regelmaat last van pijn in onderarmen? Onderarm pijn komt vaak voor, vaker dan je zou denken. Pijn aan buitenkant van onderarm én pijn aan binnenkant onderarm kunnen zeer hinderend werken in de dagelijkse bezigheden. Afhankelijk van de voorkeursarm (bijvoorbeeld de kant waar u mee schrijft of de kant waar u van nature de meeste handelingen mee uitvoert) is er ofwel sprake van pijn aan rechter onderarm ofwel van pijn aan linker onderarm. Ook kan slijtage in de botten en gewrichten voor toenemende pijn in de onderarmen zorgen.

 

Wanneer komt het voor?

Pijn aan onderarm komt vaak voor wanneer er sprake is van

  • overbelasting van de onderarmen;

  • structureel verkeerd gebruiken van de botten en gewrichten;

 

een verbetering in houding is dan noodzakelijk. Bespreek uw klachten met uw huisarts en breng ter sprake dat een behandeling bij OCON sportmedische kliniek u wellicht goed zou kunnen helpen. Bij OCON sportmedische kliniek helpen we u graag met alle klachten rond pijn onder in arm. Dat maakt het beter!

 

Anatomie gewricht

De onderarmen worden ongemerkt vaak best zwaar belast. Denk hierbij aan

  • tillen;

  • schrijven;

  • computerwerk;

 

de onderarmen vangen veel op. Ook worden de onderarmen regelmatig verkeerd gedraaid, waardoor hevige pijn aan onderarmen kan onstaan. Een andere mogelijke oorzaak kan gelegen zijn in een verkeerde slaaphouding, waardoor onnodig druk op de botten en gewrichten wordt uitgeoefend en de armen niet uitrusten gedurende de nacht. Wanneer men overdag dan aan het werk gaat merken de armen dit direct en kan er hevige pijn aan onderarm onstaan. Met name beroepen waarbij veel druk en gewicht op de onderarmen komt te staan kunnen voor toename van de klachten zorgen. Een verandering in houding kan al voor veel verlichting van de pijn zorgen, zodat het dagelijks leven weer hervat kan worden zonder pijn en de werkzaamheden ook weer volledig kunnen worden uitgevoerd. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.