Een pijnlijke voorvoet? Wat kunt u er aan doen

Pijn onder de voorvoet of pijn onder de voorvoet en tenen is een hinderlijke situatie. Het maakt het lopen en het staan een stuk minder plezierig. Soms ontstaat het plotseling na het dragen van nieuwe schoenen of na een lange wandeling. Wanneer de klachten aanhouden is het belangrijk dat u hiervoor een huisarts raadpleegt.

 

Wat is het voor een pijn?

De pijn onder de voorvoet kan geleidelijk ontstaan, maar soms is het er ineens. Zonder dat u een aanwijsbare reden heeft, is uw pijnlijke voorvoet ineens de hele dag voelbaar. Wat kunt u voor een klachten hebben?

  • pijn onder voorvoet

  • pijn onder voorvoet en tenen

  • een scherpe pijn in voorvoet

  • een stekende pijn in voorvoet

  • een brandende pijn in voorvoet

  • pijn die minder wordt bij rust

  • pijn die uitstraalt naar de tenen

  • pijn die erger wordt als u op blote voeten loopt

 

Om deze hinderlijke klachten te behandelen, is het aan te raden om een orthopedisch chirurg te bezoeken. Het team van OCON heeft een ruime ervaring met deze klachten. De exacte pijnbepaling geeft de deskundige orthopedisch chirurg van OCON de mogelijkheid om tot een juiste conclusie en een adequaat behandelplan te komen.

 

Een complex geheel met 26 beentjes

In de voet vindt men een complex geheel van beenderen, gewrichten, spieren en pezen. Met al deze onderdelen moeten ingewikkelde bewegingen worden gemaakt om te kunnen lopen. Eigenlijk kan men de voet verdelen in drie gebieden: de middenvoet, de voorvoet en de achtervoet. De achtervoet is tevens het draaipunt van de enkel. In totaliteit bestaat de voet uit 26 afzonderlijke beenderen en vijf hiervan zitten in de voorvoet. Deze middenvoetsbeenderen en de tenen zijn vaak de oorzaak van pijn onder de voorvoet en tenen. Deze lopen ongeveer van het midden van de voet tot net achter uw tenen. Het beentje achter uw grote teen is dikker en korter dan de andere vier. Aan het eind van deze beentjes zit de bal van uw voet.

 

OCON kan u helpen

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.