Pijn in het been tijdens het autorijden

Een veel gehoorde klacht, zeker op wat latere leeftijd is het hebben van pijnlijke benen na een autorit. Het gaat dan niet om korte ritten naar de supermarkt, maar meestal een autorit van 30 minuten of meer. Over het algemeen worden deze klachten veroorzaakt door een slechte houding tijdens het autorijden of doordat men door de stand van de stoel ten opzichte van het stuur in een te geforceerde houding zit. In een enkel geval wordt de pijn veroorzaakt door problemen met het bekken. Tijdens lange autoritten komt er door de beperkte bewegingsruimte veel druk op het bekken te staan waardoor men pijn ervaart bij het verlaten van de auto.

 

OCON Sportmedische kliniek

Het is zonder meer belangrijk om te onderzoeken in hoeverre het aannemen van een andere houding een oplossing kan bieden. Het plaatsen van een kussen op de bestuurdersstoel kan soms voor wat verlichting zorgen. Indien de klachten aanhouden is het raadzaam dit met uw huisarts te bespreken. Hij of zij kan op uw verzoek besluiten om u door te verwijzen naar OCON Sportmedische kliniek voor uitgebreider onderzoek en behandeling. Onder deskundige begeleiding kunt u dan werken aan een betere zithouding waardoor de klachten kunnen verdwijnen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.