Pijnklachten onder de voet? OCON helpt.

 

Pijn onder voeten is een klacht die u behoorlijk kan belemmeren in uw dagelijks functioneren. U gebruikt uw voeten immers de gehele dag als u staat of loopt. Als de pijn aan onderkant voet langer dan een week aanhoudt of ook aanwezig is als u niet loopt, dan is het verstandig om uw huisarts te raadplegen. Uw huisarts verwijst u door naar een orthopedisch chirurg van OCON om uw pijn onder de voet te verhelpen.

 

Waar komt de pijn onder mijn voeten vandaan?

Er zijn een aantal oorzaken die zorgen voor de pijn aan onderkant voeten. In veel gevallen veroorzaakt een blessure, overbelasting, overgewicht of verkeerd schoeisel pijn onder de voeten. Een orthopedisch chirurg verhelpt deze problemen door u bijvoorbeeld aangepast schoeisel aan te meten. Daarnaast zijn er een aantal afwijkingen of aandoeningen die pijn onder de voet veroorzaken. Een pijnlijke plek onder de voet kan ook een teken zijn van overbelasting van de bal onder voet of de aanwezigheid van likdoorns. Likdoorns ontstaan wanneer er op een plek onder de voet veel eelt vormt die na verloop van de tijd de huid binnendringt.

 

Wie hebben last van pijn onder de voeten?

Mensen die zogenaamde platvoeten hebben, zijn gevoelig voor pijn onder de voet. Door de afwezigheid een voetboog worden schokken tijdens het lopen en rennen niet goed opgevangen en raken de voeten eerder overbelast. Mensen die op verkeerd of slecht passend schoeisel lopen, hebben eerder last van pijn onder de voet. Vrouwen die veel op hakschoenen lopen zijn hier ook een voorbeeld van, aangezien de onnatuurlijke stand van de voet voor overbelasting kan zorgen. Verder kan overbelasting bij sporters en mensen met overgewicht zorgen voor een ontsteking aan het peesblad die zorgt voor een pijnlijke plek onder de voet.

 

De voetboog

De onderkant van de voet is het onderste deel van het lichaam waarop werkelijk al het lichaamsgewicht steunt. Om de voeten, de knieën, de heupen en de rug te beschermen, is de voet voorzien van een voetboog. Deze voetboog is flexibel en functioneert als een soort vering die schokken absorbeert tijdens het lopen en het rennen. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.