Pijnlijk duimgewricht? Laat ernaar kijken!

 

Lang niet iedereen gaat met pijn in een of beide duimgewrichten naar de huisarts. Zeker niet in het begin van de klachten. Toch komt deze aandoening relatief vaak voor en kan een tijdige behandeling erger voorkomen. Meest voorkomende oorzaken van deze pijn zijn overbelasting en slijtage.

 

Duimgewricht zwaar belast

Omdat bij iedere beweging van de hand de duim meebeweegt, is het duimgewricht het zwaarst belaste gewricht in de hand. Dit zogenoemde zadelgewricht wordt op zijn plaats gehouden door gewrichtskapsel en banden. Met het stijgen van de jaren verslappen deze waardoor slijtage en ontstekingen een kans krijgen. Maar ook op jongere leeftijd kunt u pijnklachten krijgen. Als u veel schrijft bijvoorbeeld of als u bij uw werk regelmatig draaiende bewegingen met uw hand moet maken.

 

In veel gevallen kan pijn in de duimbasis worden genezen of verzacht. Heeft u daarbij specialistische hulp nodig, dan kunt u daarvoor terecht bij OCON Orthopedische kliniek, een zelfstandige onderneming die in Hengelo is gehuisvest binnen de muren van Ziekenhuis Groep Twente. Voor een consult bij OCON heeft u eerst een verwijzing van de huisarts nodig. Maak daarna met ons een afspraak. De huisarts bepaalt namelijk of een behandeling door OCON voor u noodzakelijk is.