Pijn in het heupgewricht

 

Pijn in het heupgewricht is een aandoening die vooral ouderen treft. Door slijtage is het kraakbeen op de heupkop aangetast waardoor pijn ontstaat bij bewegen van de kop in de heupkom. Leeftijd is dus een probleem bij heupslijtage waarbij het meer bij vrouwen voorkomt dan bij mannen. Artrose zorgt dan voor beperkte beweeglijkheid en pijn aan de heup. Heupafwijkingen kunnen ook zorgen voor gebreken bij jonge kinderen maar ook op latere leeftijd kan er een afwijking opgemerkt worden. Vanaf het veertigste levensjaar wordt slijtage van de heup pas zichtbaar hoewel dit proces al langer bezig kan zijn.

 Ook kan een slijmbeursontsteking voor problemen en pijn zorgen. Afwijkingen bij de geboorte worden al snel opgemerkt waardoor zeer snel gehandeld kan worden, en latere problemen kunnen worden voorkomen. De heup bestaat uit een heupkop en een heupkom die in elkaar passen en door middel van kraakbeen makkelijk beweegbaar zijn. Bij ouderdom of een trauma kan een slijtage of een botbreuk zorgen voor pijn in het heupgewricht. De specialisten van OCON orthopedische kliniek zijn goed bekend met dit bij ouderen veel voorkomende euvel en bieden daarom ook zeer goede nazorg aan.

 

Indien u een contact wil zoeken met OCON over een behandeling aan de heupen verzoeken wij u eerst uw huisarts te bezoeken voor een verwijzing. Het is altijd noodzakelijk eerst een verwijzing van de huisarts te verkrijgen voor u contact met ons opneemt.