Last van uw onderbeen? OCON helpt!

 

Optimale aandacht voor het pijnlijk onderbeen

Onderbeen pijn is een aandoening waarvoor u bij OCON precies aan het juiste adres bent. Maakt u een afspraak in onze polikliniek in Almelo of Hengelo, dan kan onze orthopedisch chirurg de pijnlijke onderbenen diepgaand onderzoeken.Bij OCON vormt de patiënt het centrale middelpunt van alle beslissingen. Als onafhankelijke kliniek binnen de muren van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) profiteren wij van een prettige kleinschaligheid. Met eigen personeel ontvangen wij u vriendelijk en bij een dagbehandeling maakt u kennis met ons prachtige nieuwe centrum op onze locatie Hengelo.

 

Oorzaken van pijn in onderbeen

Pijn in onderbenen kan zich op diverse manieren uiten. Onze specialisten luisteren daarom altijd eerst aandachtig naar uw verhaal. Is uw pijnlijk onderbeen ontstaan na een ongeval, dan zal de orthopedisch chirurg in uw been op zoek gaan naar een trauma.Ook vormen van overbelasting worden besproken. Uw lichaamshouding of het geregeld tillen van een te zwaar gewicht, kunnen last aan onderbeen of onderbenen veroorzaken. Vaak is in deze gevallen een chirurgische ingreep niet noodzakelijk, maar kunnen onze fysiotherapeuten u helpen met de juiste leefregels een een stukje toegepaste training.Tenslotte kan pijn in onderbeen mogelijk ook verband houden met een aandoening in uw rug.

 

Waarom heeft u pijn in onderbenen

Is uw werk te zwaar of gaat de leeftijd zwaarder tellen? Dit soort vragen kunnen worden beantwoord tijdens de zoektocht naar de oorzaak van uw pijnlijke onderbenen. Ook kan het zijn dat een aangeboren afwijking zich is gaat uiten en onderbeen pijn veroorzaakt.

 

Anatomie van het onderbeen

In het onderbeen vinden we het scheenbeen en het kuitbeen. Het scheenbeen vormt de voorzijde van het onderbeen en is van boven plat. Aan de onderzijde eindigt het in de binnenenkel. Het kuitbeen ligt aan de buitenzijde van het onderbeen en eindigt in de buitenenkel.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.