Scheenbeen blessure

Een pijnlijk scheenbeen bij het lopen, met name het onderste gedeelte is een veel voorkomende klacht. Dit hoeft niet enkel mensen te treffen die intensief sport beoefenen. Dit kan ook ontstaan door intensief lopen tijdens het werk of in de vrije tijd. Het scheenbeen wordt omhuld door een dun beenvlies. Aan het onderbeen ontspringen een aantal spieren: de diepe kuitspier, de achterste scheenbeenspier en de lange teenbuigspier. Aan de voorzijde van het onderbeen loopt de voorste scheenbeenspier. Deze spieren spelen een belangrijke rol bij het opvangen van schokbewegingen en het stabiliseren van de voet tijdens het staan, lopen en springen. Al deze spieren spelen een rol bij scheenbeenirritatie, die ontstaat door een ontsteking van het beenvlies op de plaats van de spieren door overbelasting. Overbelasting ontstaat altijd als het lichaam niet de tijd gegeven wordt zich te herstellen van een geleverde inspanning.

 

Als de klachten aanhouden

Wanneer de klachten niet spontaan overgaan of juist verergeren bij het lopen, raadpleegt u het beste uw eigen huisarts. De diagnose kan meestal eenvoudig gesteld worden aan de hand van de klachten, een lichamelijk onderzoek, schoeninspectie en loopanalyse. Desgewenst kunt u de huisarts vragen om een doorverwijzing te maken voor nader onderzoek bij OCON Sportmedische kliniek. De behandeling is afhankelijk van de ernst van de klachten.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.