Pijn aan sleutelbeen en schouder

 

De meest voorkomend letsel aan het sleutelbeen is een fractuur. Deze breuk geneest binnen enkele weken waarbij zelden complicaties optreden. Ontwrichting is een blessure die ook voorkomt. Een verrekking of zelfs scheuring van de banden kan optreden waardoor op de plaats van de luxatie een pijnlijke zwelling ontstaat. Een orthopedisch chirurg kan door middel van gedegen onderzoek vaststellen welke behandeling noodzakelijk is.

Een sportblessure van het sleutelbeen is vanwege zijn kwetsbaarheid geen uitzondering. De specialisten van OCON sportmedische kliniek zijn in staat het sleutelbeen en de schouder te onderzoeken op afwijkingen. De aard van de blessure bepaald het stappenplan wat gevolgd moet worden waarbij de nazorg nadrukkelijk aanwezig is. Het sleutelbeen vormt de verbinding tussen borstbeen en schouderblad.

Onderliggende zenuwen en bloedvaten die naar de arm lopen worden eveneens beschermd door het sleutelbeen. De twee aanwezige gewrichten zijn kwetsbaar voor artrose terwijl de banden tussen schouderblad en sleutelbeen gevoelig zijn voor verrekking en scheuring.

 

Een afspraak maken met OCON gebeurt altijd nadat een verwijzing van de huisarts opgevraagd is. Het is dus noodzakelijk eerst een schriftelijke verwijzing op te vragen bij uw huisarts voordat U contact opneemt met OCON.