Pijn in arm en hand kan allerlei oorzaken hebben.

 

Een ontsteking kan ontstaan in gewrichten of huid en zenuwen kunnen bekneld raken zodat dit tot chronische of kortdurende pijn kan leiden. Om de oorzaak van de pijn te kunnen vinden is uitgebreid onderzoek nodig. De specialisten van OCON orthopedische kliniek zijn bekend met aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Zenuwpijn komt vooral voor in pols en hand terwijl de gewrichten door slijtage aangetast kunnen zijn. De zenuwpijn kan komen door een beknelde of beschadigde zenuw ontstaan door een trauma of slechte bloedsomloop. Slijtage zorgt voor een verminderde werking van het kraakbeen.

Hierdoor ontstaat er pijn zodra de gewrichten bewogen worden. De arm bestaat uit een boven en onderstuk waarbij de elleboog als scharniergewricht dient. De pols is de aanhechting van de hand aan de onderarm, en de hand bestaat uit diverse handbotjes. De arm zelf zit door middel van het schoudergewricht vast aan de romp. De scharniergewrichten vooral bij oudere mensen gevoelig voor slijtage.

 

Een afspraak met OCON orthopedische kliniek is alleen te maken nadat er toestemming is gegeven door uw huisarts. Een bezoek aan de huisarts is dan ook noodzakelijk. Hierna kunt U contact opnemen met OCON.