Pijnlijke benen

 

Pijn in de benen is een verschijnsel waar iedereen mee te maken kan krijgen en is niet per definitie leeftijd gerelateerd. Soms gaat het om een incidenteel probleem wat snel voorbij gaat, maar er kan ook een ernstiger oorzaak hebben. Men kan er last hebben bij het maken van bewegingen maar ook in een ontspannen houding, en zowel overdag als 's nachts. Uw benen kunnen zwaar aanvoelen, of een stijf en verdoofd gevoel veroorzaken. In dat geval spreekt men van zware of vermoeide benen.

 

Pijn tijdens het zitten of liggen

Voor een goed functioneren van de ledematen is een goede doorbloeding essentieel. Bij een periode van inactiviteit is er een gerede kans dat de bloedcirculatie in de benen beperkt is waardoor het bloed als het ware stil blijft staan. Hierdoor kan je last krijgen van pijnlijke, zware benen en op den duur zou men hierdoor spataderen kunnen ontwikkelen. Met name mensen met een zittend beroep kunnen hier last van krijgen.

 

Voorkomen of genezen

In de meeste gevallen zal er geen sprake zijn van een ernstige oorzaak, echter is het altijd raadzaam op bij twijfel uw huisarts te consulteren. Indien wenselijk kan hij of zij u doorverwijzen naar OCON Sportmedische kliniek. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.