Spierpijn in de billen?

Een bilspier is zó verrekt. Het klinkt wellicht raar, maar feit is wel dat de billen gevoelig zijn voor blessures. En wie wel eens te maken heeft gehad met pijn in een bilspier of een verrekte spier in de bil, weet ook hoeveel last u kunt hebben van pijn in een bilspier. Zitten en liggen kunnen pijn doen, om maar niet te spreken van lopen. Laat een pijnlijke spier in uw bil uw leven niet beïnvloeden en zoek hulp van een medisch specialist. Heel vaak zijn klachten als gevolg van een verrekte, pijnlijke bilspier of een daaruit voortvloeiende pijnlijke rug heel goed te verhelpen. OCON kan een begin maken aan het einde van uw klachten.

 

Hoe komt u aan spierpijn in de billen?

Bilspieren kunnen op diverse wijzen pijn gaan doen. Een veel voorkomende oorzaak van pijn in de bilspier is een blessure opgelopen tijdens het sporten. Bij veel actieve sporten, zoals voetbal, hockey of tennis, bent u permanent op de been. U maakt daarbij een hoop bewegingen die u in het dagelijks leven niet maakt, zoals draaiingen of plotselinge bewegingen. En hierbij kunnen spieren in de billen overrekt raken, of de gewrichten in de onderrug of in het bovenbeen ontwricht raken. De pijn die hierbij ontstaat kan ook uitstralen naar de billen, met als gevolg pijn in bijvoorbeeld de grote bilspier, of pijn aan de zijkant van de bil.

 

Wat kunt u tegen pijn in de bilspieren doen?

Soms helpt alleen rust bij pijn in de bilspier. Soms is er meer aan de hand en is rust alleen niet voldoende. In dat geval kunnen de ervaren orthopedisch chirurgen van OCON u verder helpen. De specialisten bij OCON hebben uitgebreide kennis op het gebied van pijnlijke bilspieren en pijn in de onderrug of lage rug. Onze behandeling is erop gericht de oorzaak va uw klacht te achterhalen en uw pijnlijke bilspier of de pijn in uw onderrug vervolgens zo goed en zo snel mogelijk te verhelpen. Zodat u weer zonder pijn kunt lopen, zitten en staan, kortom, kunt bewegen. En dat maakt het beter.Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.