Pijn bij het bewegen van de armen?

Ervaart u pijn in de armen? Heeft u last van de bovenarm, pijn in een van de armen, of in beide armen? Dan weet u als geen ander hoeveel overlast pijn in de bovenarmen kan geven. Uw armen gebruikt u immers heel veel. En of het nu uw rechter bovenarm is die pijn doet, of uw linker bovenarm, u wilt zo snel mogelijk van deze vervelende pijn af. In dat geval is het mogelijk de hulp van een medisch specialist in te schakelen voor een behandeling gericht op het verhelpen van pijn in de bovenarmen. Bij OCON kunt u voor een dergelijke behandeling terecht.

 

Waar komt het door?

Hoe pijn in de bovenarmen ontstaat is niet direct te zeggen. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn van pijn in de bovenarm.

  • Slijtage

  • Overbelasting

  • Erfelijke aandoening

  • Blessure of ongeval

 

De armen, en ook de bovenarmen, bestaan uit veel spieren. Spieren vanuit de schouder en spieren richting de handen. Deze spieren worden bij iedere beweging aangespannen. Als u vaak dezelfde beweging maakt, kan het zijn dat de spieren overbelast raken. Dan ervaart u pijn in de bovenarmen. Naast overbelasting kunnen de bovenarmen pijn doen als gevolg van een blessure door sporten. Ook slijtage is een veroorzaker van pijn in de bovenarmen. Een geïrriteerde spier of een ontstoken gewricht veroorzaken eveneens pijnlijke bovenarmen. De pijn is een teken dat er iets mis is in de arm.

 

OCON maakt het beter!

Een erfelijke aandoening kan eveneens een oorzaak zijn van pijn in de bovenarmen. Bijvoorbeeld als de aanhechting van de spieren niet helemaal goed zit, of als er in de gewrichten wat mis is. Wat de oorzaak van uw klachten ook is, bij OCON proberen we u zo goed mogelijk te helpen. Bij OCON werken orthopedisch chirurgen met jarenlange ervaring. Onze specialisten weten precies wat de beste behandeling is bij pijn in de bovenarmen. Samen met u determineren zij de oorzaak van de klacht. En op basis daarvan stellen zij een op maat gesneden behandelplan op, met als doel uw klachten zo goed en snel mogelijk te verhelpen. Zodat u weer soepel en pijnloos kunt bewegen. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.