Blijf niet lopen met pijnlijke bovenbenen

Pijnlijke bovenbenen komen zowel bij vrouwen als bij mannen voor. Bij vrouwen kunnen de klachten te maken hebben met de overgang, maar dat is maar een van de mogelijke oorzaken. De pijn in de bovenbenen voelt vaak aan alsof er een strakke band over de bovenbenen is gespannen. Dit zou kunnen duiden op een verstoorde bloedcirculatie. Een ernstige oorzaak van pijnlijke bovenbenen kan onder meer een bloedklonter zijn. Als daar sprake van is, is medische hulp dringend noodzakelijk. Hierbij kan zelfs een opname in het ziekenhuis nodig zijn, al was het alleen maar ter observatie. Verder kan ook aderverkalking de oorzaak zijn van pijn in de bovenbenen

 

Voorkomen beter dan genezen

Een aantal tips die pijnlijke bovenbenen kunnen voorkomen:

  • Voorkom lange periodes van inactiviteit

  • Draag zo min mogelijk (te) strakke broeken

  • Masseer uw benen voordat u gaat slapen

  • Stop met roken

  • Maak regelmatig een wandeling of ga sporten

 

Gaan de klachten niet over met medicatie en/of oefeningen dan is het verstandig uw huisarts te raadplegen en u zo nodig te laten doorverwijzen naar een specialist. Vraag dan aan uw arts om een verwijzing naar OCON. OCON heeft vestigingen in Almelo en Hengelo en werkt zelfstandig binnen een ziekenhuis. Hier komen kennis en ervaring op het gebied van orthopedie samen. Dat maakt het beter!

 

Tijdige behandeling aanbevolen

Veel orthopedisch chirurgen bij OCON maken zich zorgen over het toenemend aantal gewrichtsoperaties. Een aantal daarvan had voorkomen kunnen worden. Vooral bij beginnende klachten kan er nog veel worden gedaan zonder dat een ingrijpende operatie noodzakelijk is. Het is dan wel belangrijk dat u met uw klachten zo snel mogelijk een afspraak maakt met uw huisarts. Het kan natuurlijk zijn dat uw klachten van voorbijgaande aard zijn zonder dat er medicatie of een gewrichtsbehandeling nodig is, maar u kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.

 

ilt u een afspraak maken met OCON, dan heeft u daarvoor een verwijzing van uw huisarts nodig. Deze bepaalt of een specialistische behandeling gewenst is. Met een verwijzing van uw huisarts zorgt OCON dat u zo snel mogelijk wordt geholpen.