Pijnlijke dikke vingers? OCON helpt.

Herkent u dit: u wilt 's morgens uw ring om doen, maar die past opeens niet meer goed. U heeft vocht in de vinger. Als de klachten van een dikke pijnlijke vinger aanhouden kunnen er uiteindelijk meerdere pijnlijke dikke vingers ontstaan. De oorzaken van het vocht vasthouden in vingers is verschillend bij mannen en vrouwen. In beide gevallen is het bij aanhoudende dikke pijnlijke vingers raadzaam een specialist te raadplegen. OCON in Hengelo is gespecialiseerd in onder andere vocht vasthouden in vingers. Ga niet lopen tobben, maar zoek direct hulp van een specialist van OCON.

 

Eet- en drinkgedrag

's Morgens wakker worden met dikke pijnlijke vingers? Of aan het eind van de dag merken dat u pijnlijke dikke vingers heeft? Als u vrouw bent en ouder bent dan 40 jaar bestaat de kans dat u in de overgang raakt. Of u bent zwanger. Bij mannen duiden deze klachten vaak op problemen bij de bloed aan- en afvoer. Dit kan aan de aderen liggen, maar bij oudere mensen kan het ontstaan door een mindere pompfunctie van uw hart. Ook uw eet- en drinkgedrag kan de oorzaak zijn van een dikke vinger of dikke vingers. Bijvoorbeeld als u veel zout gebruikt of veel koffie drinkt. Dit heeft invloed op uw vochthuishouding en zorgt uiteindelijk voor dikke pijnlijke vingers.

 

Hormoonhuishouding

Het vasthouden van vocht met als gevolg dikke pijnlijke vingers treft vooral vrouwen. Hun hormonenhuishouding wordt beïnvloed door onder andere het gebruik van de anti conceptie pil, maar ook tijdens de menstruatie of in de overgang kan het gebeuren dat vocht wordt vastgehouden in de vingers. En natuurlijk bij zwangerschap kan het heel goed gebeuren dat u last krijgt van pijnlijke dikke vingers. Als dit gebeurt, dan merkt u het meestal als een vinger dik wordt door vocht in de vinger. Ook in uw gezicht ziet u meestal wel of u vocht vasthoudt. Een gewichtstoename zonder dat u opeens meer bent gaan eten, duidt ook op dit probleem. Behalve dus het te zout eten en veel koffie drinken, kunnen de verschijnselen van vocht vasthouden in vingers ook ontstaan door een aandoening aan de lever en of de nieren.

 

Bewegen

Over het algemeen kan vocht vasthouden goed worden bestreden door dagelijks een half uur te bewegen. Het uitlaten van de hond kan al voldoende zijn om het bloed beter door uw aderen te pompen, waardoor er minder vocht wordt vastgehouden en dikke pijnlijke vingers worden voorkomen. Het klinkt tegenstrijdig, maar veel water drinken helpt bij het bestrijden dikke vingers met vocht. Tenslotte kunt u door een andere voedingsgewoonte uw nieren en lever meer activeren en op deze manier ook een einde maken aan het vocht vasthouden in vingers.

 

Specialisten

Bij OCON in Hengelo is men gespecialiseerd in het bestrijden van klachten over dikke vingers met vocht en pijnlijke dikke vingers. Een team van specialisten staat voor u klaar om een heldere diagnose te stellen en een behandelplan op te stellen. Mocht het nodig zijn om de het probleem van een dikke pijnlijke vinger chirurgisch aan te pakken, dan bent u in handen van een van de super specialisten die bij OCON of de aangesloten Ziekenhuis Groep Twente werken. Voor een dagbehandeling of een fysiotherapeutisch programma bent u bij OCON ook aan het juiste adres. In het gemoedelijke Twente komt u snel tot rust en in onze kliniek is iedereen er op gericht u weer zo snel mogelijk op de been te krijgen. Het motto van OCON is niet voor niets "Dat maakt beter" en zo denkt iedereen er over: van receptionist tot specialist. Bij OCON wordt het vocht in vingers ook bestreden door gerichte fysiotherapie. Onze therapeuten zijn getraind om mensen weer plezier te geven in het bewegen en dat geldt uiteraard ook voor patiënten met vocht in een vinger. Met gerichte behandeling zult u merken dat dikke vingers langzaam aan slinken en dat u de dikke pijnlijke vingers weer gaat bewegen zonder dat ze pijnlijk aanvoelen. Uiteraard is het ook heel goed mogelijk dat uw problemen van het vocht vasthouden in vingers met medicijnen wordt bestreden. Welke behandeling u ook krijgt voorgeschreven: bij OCON doet men er alles aan om u goed voor te lichten, goed naar uw vragen en opmerkingen te luisteren en helder te communiceren. We weten dat u heel veel te verwerken heeft en daarom willen we bij OCON ruimschoots de tijd nemen om alles goed met u door te nemen. Alles is er op gericht u weer gezond te krijgen.

 

Verwijzing

Dikke pijnlijke vingers is dus iets dat een eenvoudige oorzaak en dus een eenvoudige bestrijding kan hebben. Maar het kan dus ook heel goed dat u de behoefte heeft een s met een specialist over uw problemen te praten. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.