Pijnlijke enkels zijn verleden tijd!

Bij OCON bent u aan het juiste adres wanneer u op zoekt ben naar een uitstekende sportmedische kliniek. Bij deze kliniek staat goede zorg en vakkundige kennis hoog in het vaandel en dat maakt het beter! Ook voor pijn aan de binnenkant van uw enkel bent u bij OCON in goede handen!

 

Pijn aan de binnenkant van uw enkel kan ontstaan door overbelasting of door het gebruiken van een spier die normaal veel rust krijgt. Bovendien kan ook een scheurtje in de spieren voor een pijnlijk gevoel zorgen net als een ontsteking. Een acuut trauma is ook vaak de oorzaak van het hebben van pijn aan de binnenkant van de enkel. Deze pijn komt veel voor bij sporters, met name hardlopen en springen vergt veel van de enkels. Ook mensen met overgewicht lopen meer risico om last te krijgen van hun enkels. Daarnaast is de kans ook groot dat mensen met een genetische afwijking pijnlijke enkels krijgen: een beenlengteverschil of een verkeerde houding zijn vaak de boosdoener.

De enkel verbindt de voet met het onderbeen. De enkel zelf bestaat uit het onderste spronggewricht dat zorgt voor het kantelen van de voet en het bovenste spronggewricht dat zorgt voor het op-en-neer bewegen. Deze gewrichten in combinatie met de enkelknobbels maken de enkel compleet. Wanneer u af wilt van uw pijnlijke enkels, bent u bij OCON aan het juiste adres!

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.