Pijn in uw handen

Heeft u last van gezwollen gewrichten in uw handen, of pijnlijke, tintelende handen? Ziet u dat uw hand is opgezwollen? En heeft u hierdoor pijn bij het bewegen van de hand? Uw handen gebruikt u bij vrijwel elke beweging die u maakt. Als bewegen van de hand pijnlijk is of irriteert, kunt u niet meer de dingen doen die u gewend bent te doen. Dan is het goed om te weten dat behandeling van uw klacht veelal heel goed mogelijk is.

 

Hoe komt het

  • Slijtage

  • Overbelasting

  • Erfelijke aandoening

  • Blessure of ongeval

 

Gezwollen gewrichten in de handen, tintelende of pijnlijke handen. Er zijn verschillende oorzaken aan wijzen van deze vervelende klachten. Bijvoorbeeld slijtage van de gewrichten, iets wat automatisch gebeurt als u ouder wordt. Een andere veelvoorkomende oorzaak van pijnlijke tintelende handen of opgezwollen handen is overbelasting van de handen. Dit komt vaak voor bij mensen die veel met hun handen werken. Te zwaar belasten, of vaak dezelfde beweging maken, kan dan voor pijnlijke gezwollen, of tintelende handen zorgen. Wie last heeft van een opgezwollen hand of pijnlijke tintelende vingers ervaart vaak ook pijn bij het bewegen van de hand of van een vinger. U merkt dit dan bij alles wat u doet, aangezien we de handen bij bijna alles wat we doen gebruiken. De handen en de vingers bestaan uit veel verschillende spieren, zenuwen en gewrichten, die nauw samenwerken. Als een van deze onderdelen ontstoken raakt, of anderszins niet meer goed werkt, kan er een zwelling ontstaan. U kunt de hand, of een individuele vinger dan niet meer goed gebruiken. U voelt pijn of een tinteling in de hand bij het bewegen of aanspannen van de spieren in de hand. Sommige mensen voelen zelfs een tinteling in de vingertop. Dit zijn allemaal tekenen dat de hand of de vinger beschadigd is.

 

De juiste behandeling

Bij OCON kunt u terecht voor een gespecialiseerde behandeling gericht op het verhelpen van de klachten in uw hand. Bij OCON werken ervaren specialisten met jarenlange ervaring met de behandeling van pijnlijke gezwollen gewrichten in de handen. De orthopedisch chirurgen van OCON stellen een op maat gesneden behandelplan voor u op. Met als doel ervoor te zorgen dat u uw handen weer probleemloos kunt bewegen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.