Pijnlijke handen na het opstaan

Als uw handen 's ochtends, na het opstaan, zeer doen is er iets aan de hand. Zeker als dit de hele dag aanhoudt. Dat heeft u waarschijnlijk ook door. Waar komt dit door en wat kunt u hier aan doen?

 

Er zijn een aantal aandoeningen die kunnen zorgen voor pijnlijke polsgewrichten of pijn aan de handen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw kraakbeen is aangetast. Ook kan uw pols ontstoken zijn, wat meestal voorkomt aan de duimzijde. Ontstekingen kunnen daarnaast voor een verdikte pols zorgen.

Een andere aandoening die vaak voorkomt is een beknelling van een zenuw in de pols of de hand zelf. Als u last heeft van zere handen kunt u het beste uw huisarts raadplegen. De huisarts kan u doorsturen naar OCON.Pijnlijke handen, vooral na het opstaan, komen meestal van beroepen die intensief zijn voor de handen. Dit kunnen beroepen zijn waarbij veel getypt moet worden of waar de handen op een andere manier veel gebruikt worden.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.