Pijnlijke heup na zitten of liggen

 

De heup is een van de meest belaste gewrichten van de mens. Het gewricht wordt de hele dag door gebruikt. Het is dan ook erg vervelend en belemmerend als u pijn in uw heup heeft nadat u gezeten of gelegen heeft. De vraag is, waar komt deze pijn vandaan?

Een van de meest voorkomende oorzaken is slijtage van het bot. Dit kan komen door een verkeerde houding of ouderdom. Daarnaast komen er vaak ontstekingen voor in de heup. Ook komen er klachten door kleine scheurtjes of, in het ergste geval, een breuk in het bot. Toch hoeft de oorzaak niet in de heup zelf te zitten. Het kan namelijk zo zijn dat er in de rug een zenuw bekneld is geraakt. Om hier uitsluiting over te krijgen kunt u naar uw huisarts gaan, deze kan u doorverwijzen naar OCON.

Pijn in de heup gaat vaak samen met sport en ouderdom. Ook mensen met een zwaar beroep hebben sneller last van deze klachten. Daarnaast kunnen de klachten voortkomen uit een verkeerde houding tijdens het staan of zitten.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.