Pijn in uw heup na een val?

Uw heupen zijn een belangrijk onderdeel van uw lichaam. Daarom is het belangrijk om na een val op de heup goed in de gaten te houden of u een pijn in de heup of knie krijgt. Na een val op de heup kan de pijn ook uitstralen naar de lies of de knie. Het is in alle gevallen raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts voor een doorverwijzing naar een orthopedisch chirurg.

 

Een pijnlijke heup vraagt om een deskundig oog

Het team van OCON bestaat uit gespecialiseerde orthopedische chirurgen die regelmatig te maken krijgen met gewrichtspijnen van heupen, pijn in heupgewricht, pijn na val op heup of pijn in heup bij het traplopen. Dit kan verschillende oorzaken hebben en is niet altijd leeftijd gebonden. De pijnlijke heup kan ontstaan zijn door een val of misschien is er een andere reden. Het is belangrijk dat een deskundige er even naar kijkt en een behandelplan op stelt.

 

Gewrichtspijn in heup

Het heupgewricht is een kogelgewricht. De kop van het kogelgewricht past precies in de kom van het gewricht en kan verschillende kanten op bewegen. Een laagje kraakbeen ertussen, zorgt dat het bewegen makkelijker gaat. Het vlies wat om het gewricht heen ligt, heet kapsel en dit zorgt dat de delen van het gewricht goed op hun plaats blijven. De pezen en de spieren die er omheen liggen verstevigen het gewricht en zorgen voor de bewegingen. Het heupgewricht is de schakel tussen het bekken en het dijbeen.

 

Kennis van zaken

Het heupgewricht is dus een gecompliceerd geheel, maar het heeft voor OCON geen geheimen. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.