Pijnlijke heup tijdens het opstaan

 

Als u, tijdens het opstaan, pijn in uw heupen heeft is dit natuurlijk erg vervelend. De heupen zijn namelijk een van de meest gebruikte gewrichten van de mens. Daarom is een pijnlijke heup tijdens het opstaan erg belemmerend.Meestal ontstaat er pijn in de heup nadat een val op de heup of als de heup wordt gestoten. Hierbij kan namelijk schade ontstaan aan de botten waaruit de heup is opgebouwd. Als er schade is aan de botten is dit merkbaar bij het opstaan. Toch hoeft dit niet door een val te komen. Het kan namelijk ook zijn dat er slijtage of scheurtjes in het bot zijn ontstaan door ouderdom. Daarnaast kunnen ontstekingen of beknelde zenuwen zorgen voor een pijnlijke hulp. Uw huisarts kan u helpen de oorzaak van de pijn te achterhalen. Daarna kunt u doorgestuurd worden naar de OCON.

Gewrichtspijn in de heupen komt vaak voor bij sporters en beroepen waarbij het lichaam zwaar belast wordt. Ook kan ouderdom een rol spelen bij pijn in de heup. Het OCON Sportmedisch centrum kan hulp bieden bij deze klachten.

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.