Opgezwollen knie

Heeft u wel eens last van een geïrriteerde, opgezwollen knie? Of is uw knie overbelast? En heeft u hierdoor pijn, bijvoorbeeld bij het lopen? Irritatie aan de knie kan voor veel overlast zorgen, doordat lopen en zitten vaak pijnlijk wordt. En u dus niet meer vrijuit kunt bewegen. In dat geval is het aan te raden om een medisch specialist naar uw overbelaste knie te laten kijken.

 

Hoe ontstaat een geirriteerde knie

 

  • Slijtage

  • Overbelasting

  • Erfelijke aandoening

  • Blessure of ongeval

 

Een geïrriteerde knie of een zwelling in de knie kan op verschillende manieren ontstaan. De oorzaak van een opgezwollen knie kan heel simpel zijn overbelasting van de knie. Bijvoorbeeld doordat u gedurende langere tijd de knie te zwaar heeft belast, of doordat u een verkeerde houding aanneemt, waardoor en te veel gewicht op de knie leunt. Overgewicht gaat ook vaak gepaard met een geirriteerde knie. Slijtage door ouderdom is daarnaast ook een belangrijke oorzaak van pijnlijke, opgezwollen knieën. En verder zijn blessures opgedaan tijdens het sporten een grote veroorzaker van een pijnlijke, opgezwollen knie. De knie wordt tijdens veel sporten namelijk zwaar belast en maakt dan ook niet alledaagse bewegingen, zoals draaiingen. Een blessure is dan snel opgelopen. Als u last heeft van een zwelling in de knie, of irritatie in de de knie, dan is bewegen vaak pijnlijk. U kunt de knie vaak niet goed meer buigen en ervaart pijn bij het lopen of traplopen. De knie is een complex lichaamsdeel. De knie is gebouwd om veel verschillende draaiingen te maken. Daarnaast draagt de knie vrijwel uw hele gewicht. Als een spier of gewricht in de knie overbelast of ontstoken raakt, veroorzaakt dat een zwelling en veelal een pijnlijk gevoel. Een zwelling is veelal een signaal dat er in de knie iets mis is. Zelfs als u gewoon zit kan de knie dan geïrriteerd zijn en pijnlijk aanvoelen.

 

De juiste behandeling

Bij OCON kunt u terecht voor een gespecialiseerde behandeling van uw opgezwollen of geïrriteerde knie. Bij OCON werken ervaren specialisten met jarenlange ervaring met de behandeling van pijnlijke, geïrriteerde en opgezwollen knieën. Onze orthopedisch chirurgen willen er alles aan doen uw klacht te verhelpen en ervoor te zorgen dat u uw knie weer soepel en pijnloos kunt bewegen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.