Pijnlijke pols bij het buigen

De pols is een complex gewricht dat dagelijks erg veel gebruikt wordt. Het is dan ook erg vervelend en lastig als u pijn heeft in de polsen. De pijn kan door verschillende oorzaken ontstaan. De ernst van deze oorzaken kan erg veel verschillen.De meeste oorzaken hebben te maken met het bot van de pols. Zo kunnen er scheurtjes in het bot zitten of kan er slijtage zijn. Ook kunnen instabiele botten in de hand pijn tijdens het buigen van de pols veroorzaken.

Daarnaast kunnen er ontstekingen in de pols optreden. Andere oorzaken kunnen bijvoorbeeld slechte doorbloeding of beknelde zenuwen zijn. Een huisarts kan hier uitsluiting over geven. Daarnaast kan uw huisarts u doorverwijzen naar de OCON.Sporters en mensen met een lichamelijk zwaar beroep hebben meer kans op een pijnlijke pols. Zo hebben gewichtheffers, turners en roeiers vaker een aandoening in de pols. Het gaat hier vooral over mensen die veel kracht uit moeten oefenen met de pols. De OCON Sportmedische kliniek kan bij klachten een oplossing zijn.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.