Pijn in ringvinger, hoe komt dat?

Pijn in de ringvinger kan verschillende oorzaken hebben en veel ongemak veroorzaken. Soms gaat het gepaard met een dikke pols of het straalt uit naar de rest van de hand. Het is daarom belangrijk dat u met een pijnlijke ringvinger naar de huisarts gaat, hij kan beoordelen waardoor de pijn veroorzaakt wordt en u doorverwijzen.

 

Een deskundig oordeel

Soms is een pijnlijke ringvinger het gevolg van een overbelaste hand, maar het kan ook andere oorzaken hebben. Een deskundig oordeel van een orthopedisch chirurg kan hierbij belangrijk zijn. Binnen het OCON zijn orthopedische chirurgen werkzaam die een ruime kennis hebben van de algemene orthopedie, maar ook hun subspecialisaties hebben. Hierdoor kan de patiënt een optimale zorg verwachten. Behalve een uitgekiende behandelmethode, kunnen er ook adviezen worden gegeven om bijvoorbeeld een overbelaste vinger te voorkomen.

 

Een samenspel van botten, pezen en zenuwen

Een vinger bestaat uit vingerkootjes en de ringvinger heeft er drie. Ze zijn verbonden met de handpalm die aan de pols zit en deze is weer verbonden aan de onderarm. Om de beenderen in de hand te laten bewegen is het goed functioneren van spieren, zenuwen, pezen en gewrichtsbanden noodzakelijk. Door een tunnel lopen zenuwen die het voor gevoel in de vingers zorgen. De buigpezen gaan hier ook doorheen en deze zijn omgeven door slijmvlies. Afwijkingen kunnen invloed hebben op de functies van de vinger.

 

Een doorverwijzing noodzakelijk?

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.