Stijve rug

 

Wie wel eens last heeft pijn in de rug of de buik, weet hoe veel overlast dit kan veroorzaken. Pijn in de rug of de buik, of het nou in de onderrug of in de onderbuik is, of juist op een andere plek, brengt vaak met zich mee dat u zich niet meer goed en soepel kunt bewegen. De rug zit op slot of is stijf, waardoor zelfs gewoon zitten of liggen pijnlijk kan aanvoelen. En dat kan uw leven op een vervelende manier beïnvloeden. Blijf dus daarom niet te lang doorlopen met pijn in de rug of in de buik. Een medisch specialist kan u helpen met uw klachten.

 

Hoe komt het?

 

  • Slijtage

  • Overbelasting

  • Erfelijke aandoening

  • Blessure of ongeval

 

Pijn in de buik of in de rug kan veel verschillende oorzaken hebben. Pijn in de rug wordt soms veroorzaakt door slijtage, een verkeerde houding of door overbelasting van de rug. U kunt de rug al overbelasten als u een verkeerde beweging maakt, of gedurende langere tijd dezelfde beweging maakt. Pijn in de onderbuik, of buik is eveneens een klacht die op zeer veel verschillende wijzen kan ontstaan. Allereerst is het natuurlijk zaak dat er grondig bekeken wordt of er niet iets mis is met de vele organen in de buik. Verder bevat de buik een hoop spieren, zenuwen en pezen, maar ook belangrijke gewrichten. Deze kunnen geïrriteerd, geprikkeld of ontstoken raken. Vanwege de vele mogelijke oorzaken van pijn in de rug of in de buik, is het belangrijk dat een gespecialiseerd arts naar uw klachten kijkt.

 

Wat is er aan te doen?

Bij OCON werken uitsluiten ervaren orthopedisch chirurgen, die gespecialiseerd zijn in klachten als stijfheid in de rug, pijn in de onderbuik of een rug die op slot zit. Ook bij stijve spieren in de rug kunnen de specialisten van OCON u van dienst zijn. Samen met u zoeken wij naar oorzaak van uw klacht. Op basis hiervan stellen wij een op maat gesneden behandelplan voor u op. Met als doel u zo goed mogelijk en snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Zodat u weer soepel en pijnloos kunt bewegen. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.