Schouderklachten

Een veelvoorkomende klacht, zeker op wat latere leeftijd is een krakende schouder of algemene schoudergewricht klachten. Meestal wordt de pijn ervaren tijdens het liggen in bed, wat tevens leid tot een verminderde nachtrust. Daarnaast kan de pijn doorstralen naar de schouderbladen, de nek, de arm en de hand. Indien de pijn aanhoud is het raadzaam om hierover meer informatie in te winnen door een consult bij uw huisarts en waar mogelijk u door te laten verwijzen naar de specialisten van OCON Sportmedische kliniek. De klachten kunnen ontstaan door een overbelasting van het schoudergewricht. Deze overbelasting kan soms plotseling optreden door een inspanning of reflex beweging, echter kan het ook acuut gebeuren tijdens het sporten of bijvoorbeeld te zwaar tillen op het werk.

 

Het schoudergewricht

De klachten kunnen echter ook geleidelijk ontstaan zonder een duidelijke oorzaak. Dat kan dan vooral door herhaalde bewegingen met de schouders en armen worden veroorzaakt waardoor er te vaak kracht komt te staan op het schoudergewricht. De overbelasting van de spieren en pezen rond het schoudergewricht geeft een ontstekingsreactie. De zwelling die hier het gevolg van is veroorzaakt dan de pijn.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.