Pijnlijke vingers

Heeft u last van pijnlijke, opgezwollen vingers? Is uw duim opgezet? En ervaart u hierdoor pijn? Pijnlijke, opgezette vingers komen bij sommige mensen vaak voor. En kunnen veel overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld als u als gevolg van de gezwollen vingers uw handen niet meer goed kunt gebruiken en daardoor niet meer de dingen kunt doen die u gewend was te doen. In dat geval loont het om u voor uw klacht te laten behandelen.

 

Oorzaken van pijnlijke vingers

  • Slijtage

  • Overbelasting

  • Erfelijke aandoening

  • Blessure of ongeval

 

Een pijnlijke opgezette duim, of een opgezwollen wijsvinger, kan veel verschillende oorzaken hebben. De oorzaak van de opgezwollen vingers kan heel simpel liggen in overbelasting van de betreffende vinger. Bijvoorbeeld doordat u herhaaldelijk dezelfde beweging met de vingers maakt. Dit komt voor bij mensen die veel met de computer werken, maar bijvoorbeeld ook tijdens het klussen. En andere oorzaak van pijnlijke, opgezwollen vingers kan slijtage zijn, als gevolg van ouderdom. In dat geval is de oorzaak lastig weg te nemen, maar kan de juiste behandeling wel verlichting bieden. En natuurlijk kan een pijnlijke, opgezette vinger ook ontstaan door stoten, vallen of een ander ongeval, zoals een blessure die u oploopt tijdens het sporten. Als u last heeft van pijnlijke vingers, dan ervaart u vaak pijn bij het buigen van de vingers. De vingers bestaan uit een complex geheel van botten, spieren en zenuwen. De vingers zijn zeer buigzaam en de meeste mensen gebruiken ze vrijwel permanent. Als er binnen dat complexe geheel van zenuwen, spieren en gewrichten iets mis is, merkt u dat vaak meteen, bij het bewegen van de vingers. Een ontstoken zenuw, pees of spier maakt dan dat het bewegen van de vingers pijnlijk is. De zwelling in de vingers die hiermee gepaard gaat kunt u zien als een signaal dat er iets mis is in de vingers.

 

De oplossing

Bij OCON kunt u terecht voor een gespecialiseerde behandeling van uw opgezette duim, op pijnlijke, opgezwollen vingers. Bij OCON werken uitsluitend ervaren specialisten. Onze orthopedisch chirurgen hebben jarenlange ervaring met de behandeling van pijnlijke vingers. Bij de behandeling zoeken wij naar de oorzaak van uw klachten en op basis daarvan stellen wij een gespecialiseerd behandelplan op. Zodat u uw vingers weer soepel en pijnloos kunt bewegen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.