Voeten en kuiten doen pijn

 

Als u, bijvoorbeeld, aan het lopen bent of opstaat en uw voeten of kuiten doen zeer is dit natuurlijk vervelend. Waarschijnlijk wilt u deze pijn zo snel mogelijk verhelpen. Belangrijk is dat u weet waar de pijn vandaan komt en waar u dit kunt laten behandelen.

Soms is de oorzaak van deze pijn erg simpel. Het kan zijn dat het spierpijn of groeipijn is. Dit wilt niet zeggen dat er niet meer aan de hand is. Een andere oorzaak kan namelijk zijn dat er een slechtere doorbloeding in de slagaders is. Ook kunnen er ontstekingen in de kuiten of voeten zitten. Als u vaak last heeft van verkrampte kuiten kan dit komen door een probleem met de stofwisseling. Daarnaast kan het zo zijn dat de kuiten en voeten pijn gaan doen door verkeerd gebruik of een verkeerde houding. Uw dokter kan u doorverwijzen naar OCON, voor een behandeling van de pijn.

Pijn in de voeten en kuiten komt vaak voor bij sporters. Vooral als er intensief gesport wordt kunnen er problemen optreden. Ook jonge kinderen hebben vaker last van de kuiten, in verband met het groeien.

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.