Rugpijn en hoofdpijn? OCON helpt.

 

Rugpijn en hoofdpijn zijn vervelende klachten die verschillende oorzaken kunnen hebben. In sommige gevallen kunnen de klachten ook nog eens in verband met elkaar staan. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van een bepaald trauma in de rug. Een orthopedisch chirurg van OCON heeft een uitgebreide kennis van betreffende klachten en kan helpen deze effectief te bestrijden.

 

Oorzaken rugpijn en hoofdpijn

Rugklachten kunnen zeer divers zijn en lopen uiteen van door de rug gaan tot pijn in bekken in rug. Rug en bekkenpijn kan lastig te lokaliseren zijn en derhalve is het ook lastig om te bepalen wat de exacte oorzaak van bepaalde klachten is. Daarnaast kunnen rugpijn en hoofdpijn een causaal verband hebben. Doordat u een bepaald trauma in de rug heeft kan dit leiden tot vervelende hoofdpijn. Ook een beknelling van een zenuw in de rug kan uitstralen naar het hoofd en resulteren in hoofdpijn. Lage rugpijn en pijn in de rug is bijvoorbeeld ook een combinatie die vaak voorkomt en waar veel mensen mee kampen. Er bestaan dus heel wat soorten rugpijn die acuut kunnen optreden en weer wegtrekken. Ook zijn er klachten die constant aanhouden. De verschillende klachten verdienen dan ook een verschillende behandeling.

 

Wanneer krijg je pijn in de rug en hoofdpijn?

Een combinatie rugpijn en hoofdpijn is vaak een gevolg van te veel stress op het werk. Veel Nederlanders hebben hier dan ook wel eens mee te maken gehad. De conclusie stress wordt echter ook wel eens ten onrechte getrokken. De pijn kan dan bijvoorbeeld oorzaak zijn van een beknelde ruggenwervel. Rug en bekkenpijn kan ook uitstralen naar het hoofd en resulteren in een vervelende hoofdpijn. Rugpijn kan ook ontstaan tijdens het slapen. Veel mensen hebben een verkeerde slaaphouding en krijgen tijdens het slapen last van hun rug. Deze rugpijn straalt vervolgens weer uit naar het hoofd en resulteert in hoofdpijn. Het resultaat is vervolgens een slechte nachtrust en last van de rug en hoofdpijn overdag.

 

Heeft u last van pijn in de rug en hoofdpijn en wilt u graag een afspraak met een orthopedisch chirurg bij OCON? Breng dan eerst een bezoek aan uw huisarts voor een eerste diagnose. Uw huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar OCON, waar wij uw klachten met zorg zullen bestrijden. Dat maakt beter.