Uw schouderklachten zijn bij OCON in uitstekende handen

 

Voor uw pijnlijke schouder bent u bij OCON precies aan het goede adres. OCON is het Orthopedisch Centrum voor Oost Nederland en heeft een prachtig behandelcentrum op de locatie Hengelo van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Bij OCON staat de patiënt altijd op de eerste plaats. Dit valt direct al op wanneer u ons behandelcentrum binnenkomt. Luxe voorzieningen staan voor u klaar en het medisch personeel spant zich in voor een uiterst klantgerichte benadering. Dat maakt het beter!

 

Innovatieve benadering van uw schouderpijn

Het innovatieve concept van OCON is bijzonder. Binnen de muren van de Ziekenhuisgroep Twente zorgt OCON voor een totaaloplossing op orthopedisch gebied. Dit is mogelijk door intensieve samenwerking van onze orthopedisch chirurgen die samen alle aandoeningen op orthopedisch gebied kunnen behandelen. Heel bijzonder is ook de samenwerking tussen orthopedisch chirurgen en anesthesiologen die binnen OCON plaatsvindt. De verdovingstechnieken en pijnbestrijding kunnen op deze manier volledig worden geoptimaliseerd.

 

Sneller herstel bij OCON

Innovatie is bij OCON een kernbegrip. Is een operatie nodig om uw schouderklachten te verhelpen, dan streeft OCON naar een zo snel mogelijk herstel. De operatietechnieken om u van de pijn in de schouder af te helpen en het hersteltraject na de behandeling, zorgen voor een sneller herstel dan in andere klinieken gebruikelijk is. Ook voor onderzoek is bij OCON veel plaats. Dit werd nog eens bevestigd toen OCON een voucher ter waarde van 50.000 euro ontving van het 'Pioneers in Health Care Innovatiefonds'.

 

Oorzaken van schouderpijn

Schouderklachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Sommige soorten pijn in de schouder kunnen alleen operatief verholpen worden en andere vormen van schouderpijn zijn ook fysiotherapeutisch te verhelpen. Uw huisarts zal in alle gevallen een eerste inschatting maken en u op grond van de bevindingen misschien doorverwijzen naar OCON. De orthopedisch chirurgen van OCON zijn zeer deskundig. Bovendien heeft elke orthopedisch chirurg van OCON zijn of haar eigen super specialisme. Uw schouderklachten worden dus steeds met de meest optimale kennis benaderd. Oorzaken die aan schouderpijn ten grondslag kunnen liggen zijn onder andere:

  1. een opgelopen trauma

  2. slijtage

  3. een aangeboren afwijking

  4. overbelasting

  5.  

Een trauma kan zijn ontstaat door een val of ander ongeluk. Uw huisarts zal na onderzoek besluiten of een chirurgische behandeling misschien noodzakelijk is. In de loop van uw leven kan gewrichtsslijtage ontstaan. We noemen dit ook wel artrose. Bij sommige mensen treden geen klachten op, terwijl anderen er bijvoorbeeld schouderpijn door ondervinden. Natuurlijk kan ook een aangeboren afwijking de boosdoener zijn. Het is nooit te laat om hier de juiste aandacht aan te schenken. Zowel kinderen, jongvolwassenen als mensen van hogere leeftijd, kunnen hiervoor uitstekend bij OCON terecht. Ook overbelasting kan een oorzaak voor de pijnlijke schouder zijn. Schouderklachten die met de overbelaste schouder samenhangen zijn vaak goed te verhelpen. Naast genoemde oorzaken kunnen ook het uit de kom schieten (luxatie), het ontsteken van kapsel of pezen en de bewegingsbeperking die samenhangt met een 'frozen shoulder' de oorzaak voor schouderklachten vormen.

 

De anatomie in het kort

De schouder is een ingewikkeld lichaamsdeel. Het vormt het meest beweeglijke deel van het lichaam, maar klachten zijn hierdoor soms moeilijk te genezen. Het schoudergewricht is samengesteld uit het bot in de bovenarm (humerus), het schouderblad (scapula) en het sleutelbeen (clavicula). Een onderdeel van het schouderblad (acromion) vormt het schouderdak. Rond deze botten bevindt zich een complex geheel van zachte structuren (ligamenten), pezen, spieren, zenuwen, bloedvaten en slijmbeurzen. Het samenspel van al deze complexe structuren zorgt voor een belangrijk deel van onze dagelijkse bewegingen.

 

Bezoek uw huisarts

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.