Mogelijke oorzaken

Er zijn veschillende mogelijke oorzaken voor schouderpijn tijdens het slapen. Zo kan schouderpijn na een val optreden maar ook artrose (slijtage) kan een oorzaak zijn. Het is niet altijd zo dat bij schouderpijn rust de enige remedie is. Soms zijn juist oefeningen de beste manier om te pijn te bestrijden maar het kan ook zijn dat alleen een operatie soelaas kan bieden.

 

Wanneer komt het voor

Veel mensen hebben pijn in de schouder bij het slapen. Pijn in het schoudergewricht kan zorgen voor slaapproblemen. Door schouderpijn is liggen op de zij soms niet goed mogelijk en dat is voor sommige mensen de enige manier om in slaap te komen.

 

Anatomie van de schouder

De schouder is een complex en zeer beweeglijk gewricht. Het schoudergewricht bestaat uit de bovenarm en het schouderblad. De bovenarm heeft een kop, die rolt en glijdt in een kom met behulp van een laagje kraakbeen.

 

Afspraak maken bij OCON?

OCON biedt specialistische orthopedische zorg. Met de juiste behandeling kunnen schouderklachten vaak verminderen of zelfs verdwijnen. U kunt na verwijzing door uw huisarts een afspraak maken bij OCON. Maak dus eerst een afspraak met uw huisarts voordat u contact met ons opneemt.