Pijnlijke schoudergewrichten

 

Schouderklachten kunnen erg beperkend werken doordat u vaak ernstige pijn ervaart en het vermogen om te kunnen bewegen hierdoor wordt geminimaliseerd. Schouderpijn treed daarom meestal op in of rond de locatie van verschillende gewrichten, het gebied tussen het schouderblad en de ribbenkast en de delen hier omheen. Schouderklachten kunnen plotseling maar ook geleidelijk ontstaan.

 

Schouderpijn na val

 

De belangrijkste factoren voor schouderklachten zijn over het algemeen: verkeerde houding (vaak door een poging om de pijnervaring te laten verminderen), langdurige overbelasting van uw schouder door zware lichamelijke inspanning, vooral het werken met de armen boven schouderhoogte, of het doen van ongewone inspannende activiteiten bijvoorbeeld door hobby's, klusjes in huis of sport. Indien de klachten worden veroorzaakt door spanningen in de thuissituatie of op het werk, gaan schouderklachten vaak gepaard met uitstralingspijn in het nekgebied. De precieze oorzaak van de klachten is niet altijd aanwijsbaar hetgeen de behandeling wat moeilijker maakt.

 

De specialist helpt, dat maakt het beter.

 

Indien de klachten niet verdwijnen is het belangrijk dit tijdens een consult met uw huisarts te vermelden. Hij of zij kan in overleg met u besluiten u door te sturen naar een specialist bij OCON Sportmedische kliniek voor verder onderzoek en behandeling. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.