Slapende of tintelende handen of voeten

Een slapende hand of voet, iedereen heeft er wel eens last van. Meestal is het een onschuldig verschijnsel dat vanzelf over gaat. U hebt dan bij voorbeeld een tijd met uw benen over elkaar gezeten. Maar slapende handen en voeten kunnen ook vervelender oorzaken hebben.
 

Mogelijke oorzaken

Als u te lang in de zelfde houding zit of ligt, is het mogelijk dat zenuwbanen afgekneld worden. Dat is dan de oorzaak van de onschuldige vorm van slapende of tintelende handen of voeten. Als het echter steeds vaker, spontaan of langdurig is, is het verstandig uw huisarts te raadplegen. Enkele van de mogelijke oorzaken zijn dan:

  • Suikerziekte

  • Ziekte van Lyme

  • Carpale tunnelsyndroom

  • Reumatoïde artritis

  • Infecties als gordelroos of de ziekte van Pfeiffer

 

Wat is er aan te doen?

 

De onschuldige vorm van slapende handen of voeten verdwijnt vanzelf. Even voorzichtig bewegen van hand of voet helpt. Bij aanhoudend tintelen van handen of voeten gaat u naar uw huisarts. Hij stelt een diagnose of verwijst u door, bij voorbeeld naar een ziekenhuis of naar een orthopedische kliniek als OCON.Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.