Spierpijn in de arm of de schouder

Als u op zoek bent naar een sportmedische kliniek die persoonlijke zorg en uitstekende kennis hoog in het vaandel heeft staan, bent u bij OCON aan het juiste adres! Ook wanneer u last heeft van spierpijn in uw schouder of arm, bent u hier in goede handen!

 

Spierpijn in de schouder of de arm kan ontstaan door overbelasting: een herhaalde intensieve beweging kan hevige spierpijn tot gevolg hebben. Ook een onnatuurlijke zithouding, een verkeerde beweging, een plotselinge klap of een ontsteking kunnen de boosdoener zijn.

De pijn komt veel voor bij sporters en met name bij de krachtsporters zoals gewichtsheffers. Hetzelfde geldt overigens ook voor tennissers, volleyballers, handballers en roeiers. Ook diabetes patiënten hebben een vergrote kans op schouder- of armspierpijn. De schouder en arm bestaan uit een aantal beenderen: het sleutelbeen, de bovenarm en het schouderblad. Andere onderdelen zijn de schouderkop, het AC gewricht en de schouderkom. Verder liggen er in de schouder veel pezen, spieren en kraakbeen.Wanneer u van de spierpijn in uw schouder of arm af wilt, bent u bij OCON aan het juiste adres!

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.