Weg met spierpijn in de kuiten!

OCON is een sportmedische kliniek waarbij goede zorg en gespecialiseerde kennis hoog in het vaandel staat. Dat maakt het beter! Daarom bent u hier aan het juiste adres wanneer u last heeft van spierpijn in de kuiten!

 

Spierpijn in de kuit kan verschillende oorzaken hebben. Een intensieve inspanning is vaak de voornaamste oorzaak. Ook overgewicht kan een rol spelen net als een zwangerschap. Bovendien kan een genetische afwijking zoals een beenlengteverschil of het naar binnen kantelen van de voeten de boosdoener zijn.Het hebben van spierpijn in de kuiten komt het meest voor bij sporters. Met name voetballers, hardlopers en gewichtsheffers hebben hier regelmatig last van. Verder lopen mensen die vanwege hun beroep de hele dag staan een verhoogde kans op het krijgen van spierpijn. De kuit is een vlezig spiergedeelte dat zich bevindt aan de achterkant van het been tussen de knie en de enkel. De kuit wordt voornamelijk gevormd door twee belangrijke spieren: de tweehoofdige kuitspier en de scholspier. Als u last heeft van spierpijn in uw kuit, bent uw bij OCON in goede handen!

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.