phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

OCON, een onmisbare partner van de medische staf van Team Eurosped

Datum:02 November 2017 11:43

Nieuwsbericht Team Eurosped

Misschien wel het minst zichtbaar in Team Eurosped is de medische staf. Yvonne Kuiper en Marlon Voortman zijn namens sponsor De Haere verantwoordelijk voor de dagelijkse medische begeleiding van het team. Voor het behandelen van (spier)blessures bedienen ze zich van diverse behandelmethodes en kunnen ze voor specialistische situaties terugvallen op de kennis en ervaring van de collega’s bij De Haere. Er zijn echter situaties die om meer vragen dan de uitgebreide kennis van Yvonne en Marlon. In dat geval is er een nauwe samenwerking met het Orthopedisch Centrum Oost Nederland in Hengelo en Almelo.

OCON de orthopedische specialisten van topsporters​
Het Orthopedisch Centrum Oost Nederland is voor topsporters in de regio, maar ook ver daarbuiten, een gekende onderneming als het er om gaat blessures snel en deskundig te behandelen waardoor het revalidatieproces snel gestart kan worden. OCON is in 2010 opgericht door de maatschappen orthopedie en anesthesie in het ZGT en is een zelfstandig werkende kliniek binnen de locaties van het ZGT in Almelo en Hengelo. Doordat de onderneming zich alleen maar focust op orthopedische vraagstukken, beschikt OCON over zeer specialistische kennis waar (top)sporters graag gebruik van maken.

Concreet voorbeeld is de hernia-operatie die spelverdeelster Charlotte Haar recent heeft ondergaan. Toen de reguliere behandeling door de medische staf van Team Eurosped niet het gewenste resultaat opleverde, is in nauwe samenwerking met de specialisten van OCON een alternatief behandelplan opgesteld dat uiteindelijk leidde tot een succesvolle hernia-operatie. In de visie van OCON zijn orthopedische patiënten (in de regel) geen zieke mensen. Het herstel na een ingreep kan daarom worden versneld door een snelle mobilisatie. Bij OCON wordt daarvoor veel aandacht gegeven aan Rapid Recovery, en dat is wat iedere (top)sporter wil. Charlotte zal daarom binnen relatief korte tijd weer onderdeel van de selectie van Team Eurosped zijn.
 

OCON is niet alleen de orthopedisch partner van de medische staf van Team Eurosped maar ook voor andere topsportorganisaties als bijvoorbeeld FC Twente, Wielerteam Sunweb en de FBK games. Een beter bewijs van vakmanschap is moeilijk denkbaar.

Bron:  Website Team Eurosped