phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Onderzoek naar kruisbandblessures (RTV Oost, Overijssel vandaag)

Datum:07 February 2019 09:19

Als je eenmaal je kruisband hebt afgescheurd, is de kans dat het een tweede keer gebeurd relatief groot. Dat heeft FC Twente-speler Haris Vuckic aan den lijve ondervonden. Hij staat al maanden buitenspel met een zware knieblessure. Voor de tweede keer in zijn carrière. OCON Sportmedische kliniek doet onderzoek naar deze blessures.

De inzet van het onderzoek? Voorkomen dat je opnieuw maanden in een lappenmand ligt met zo'n zware knieblessure. Met sensoren moet duidelijk worden hoe patiënten bewegen.

FC Twente-speler Vuckic liep zes jaar geleden, toen nog in Engeland voetballend, voor de eerste keer een kruisbandblessure op. Bijna een jaar geleden was het wederom foute boel in zijn knie, waarna hij werd behandeld bij OCON Sportmedische kliniek door dr. R. Hoogeslag.

Het scheuren van een kruisband heeft blijkbaar een link met het bewegingspatroon van mensen. Door alle bewegingen van 'kniepatiënten' met sensoren vast te leggen en in een enorm database op te slaan, moeten verbanden duidelijk worden.

Voor patiënten is een zware knieblessure een persoonlijk drama. Want wat volgt is een maandenlange revalidatie. In het geval van de Sloveense middenvelder stond zijn carrière zelfs op het spel. De toekomst van Vuckic was onzeker.

Bekijk het fragement van Overijssel vandaag op ons Youtubekanaal

Bron video - tekst - foto: RTV Oost, Overijssel vandaag