phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Pioneers in Health Care voucher uitreiking

Datum:23 November 2017 13:53

Dinsdag 21 november jl. was de Pioneers in Health Care voucher uitreiking. Nieuw dit jaar was de bijdrage van Hogeschool Saxion en het Deventer Ziekenhuis in dit fonds. Van de 34 ingediende projectvoorstellen werden er in totaal 10 gehonoreerd, waaronder het voorstel dat OCON Sportmedische kliniek ingediend heeft. 
Het project gaat over het ontwikkelen van een ambulante bewegingsanalyse welke ingezet kan worden bij ex-prematuren welke op latere leeftijd gescreend worden op motorische achterstanden. Het ontwikkelen van een verfijnde bewegingsanalyse ter aanvulling op de gebruikelijke fysiotherapeutische test batterijen kan mogelijk nieuwe inzichten geven over de motorische uitvoer van deze ex-prematuren waarmee nieuwe fysiotherapeutische screening- en behandel strategieën ontwikkeld kunnen worden.

Het project zal in nauwe samenwerking uitgevoerd worden met de Universiteit Twente, Roessingh Research en Development, Hogeschool Saxion en MST.

Iedere prijswinnaar moest zoals ieder jaar een pitch houden. Bekijk hier de pitch van onze sportarts Jean Driessen. Samen met onze onderzoekscoördinator/bewegingswetenschapper Rianne Huis in ’t Veld en junior onderzoeker/technisch geneeskundige Moniek Roe of Rohe heeft hij dit voorstel ingediend.