phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Succesvol sportmedisch hardloopsymposium 'Keep on running'

Datum:27 October 2018 19:25

Vanmiddag, zaterdag 27 oktober, vond het sportmedisch hardloopsymposium ‘Keep on running’ plaats in de VIP tent van de Diepe Hel Holterbergloop. 
Het symposium was een samenwerking tussen de Diepe Hel Holterbergloop, Fysiotherapie ZorgSaam en OCON Sportmedische kliniek.

Dagvoorzitter Laurens Jan Stam opende het symposium met een goedgevulde zaal met o.a. (sport)fysiotherapeuten en trainers. 

Atletiektrainer en oud bondcoach van het Nederlands team op de middel en lange afstand Honoré Hoedt begon na het startschot met zijn presentatie over trainingsopbouw. 

De tweede presentatie was van sportdiëtiste en bewegingswetenschapper Titia van der Stelt over voeding en herstel rondom hardlooptrainingen en wedstrijden. Titia heeft haar eigen diëtistenpraktijk, maar is ook werkzaam voor Team Sunweb om de renners van sportvoedingsadvies en producten te voorzien, en voeding tijdens verschillende tours. 

Na een korte pauze was het woord aan onze sportarts Sanne Hesselink om te vertellen over wat er bekend is uit de wetenschap van het hardlopen. Sportfysiotherapeut Henrieke Krommendijk volgde met haar presentatie over het optimaliseren van looptechnieken en praktische oefeningen.
Het symposium werd afgesloten met een gezamenlijke analyse van een casus. 

Na afloop van het symposium was het tijd voor de cooling down; na praten en netwerken!

Wij hopen dat iedereen met nieuwe kennis en inzichten de tent heeft verlaten en alle deelnemers met een voldaan gevoel naar huis gaan. Bedankt voor jullie aanwezigheid en interesse!