phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Technisch geneeskundige OCON wint 'Beste Vrije Voordracht' tijdens Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres!

Datum:29 November 2016 14:28

Op 24 en 25 november jl. werd voor de 12e keer het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres georganiseerd.
Het congres heeft zich de afgelopen jaren bewezen als dé ontmoetingspek waar sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, orthopeden, cardiologen, bedrijfsartsen, huisartsen, onderzoekers en andere professionals in sportgezondheidszorg elkaar treffen en kennis delen over uiteenlopende thema’s op het gebied van sport en geneeskunde.
Dit jaar bood het congres actuele informatie over zowel het 'bewegingsapparaat' als 'excercise=medicine'. Het programma bood op beide onderwerpen plenaire lezingen en praktische workshops.
 
Onze technisch geneeskundige, Carmen van den Hoven, hield op donderdag 24 november een voordracht over ‘Vermoeidheidsgeïnduceerde veranderingen in gewrichtshoeken en spieractivatie, meetbaar gemaakt tijdens langdurig wielrennen’. Op de tweede dag van het congres, vrijdag 25 november, hield ze een voordracht over ‘De invloed van sportspecifieke vermoeidheid op neuromusculaire activatie en gewrichtshoeken in VKB-gereconstrueerde knieën’.
Met haar eerste voordracht heeft zij de prijs ‘Beste Vrije Voordracht’ gewonnen!
 
De doelstelling van de studie waar haar voordracht over ging was het meetbaar maken van de effecten van langdurige vermoeidheid op neuromusculaire activatie en gewrichtshoeken in de mobiele, sport-specifieke setting (dus buiten op de weg) bij wielrenners. 
De conclusie is dat de studie aantoont dat dit inderdaad mogelijk is en dat de data inzicht geeft in de mechanismes achter langdurige blessures, waardoor het bij kan dragen aan een adequate diagnosestelling bij wielrenners. 
 
Wij zijn trots op haar en feliciteren haar dan ook van harte met deze prijs!