phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Cycling Performance Centre

Welkom bij het Cycling Performance Centre van OCON Sportmedische kliniek!

"We make cycling safe and fun for everyone."
Onze Cycling Performance Experts zijn er voor iedere fietser. 
Van de weekend warrior tot de elite fietser. Of je nu wilt presteren, klachtenvrij wilt fietsen of gewoon lekker wilt sporten. Wij worden erg blij als wij jou daarbij mogen begeleiden en adviseren!

Hoe doen we dat? 
Je neemt je fiets, mountainbike, racefiets, gravelbike of misschien zelfs wel meerdere fietsen*, mee naar ons Cycling Performance Centre. Daar staat een sportarts, sportfysiotherapeut, een bikefitter en een technisch geneeskundige voor je klaar. 
Ons doel is om jou verantwoord en blessurevrij te laten fietsen, zodat je optimaal kunt genieten en presteren. 

Bikefit
De bikefit zorgt voor een goede fietspositie en daarmee voor meer fietsplezier, betere prestaties en je voorkomt blessures. 

Al je gewrichten analyseren we in 3D. Daarnaast kijken we naar de verschillende gewrichtshoeken en hoe jij het beste op de fiets zit. We meten de maten van je fietspositie voor en na de analyse.

Bij de uitgebreide bikefit meten we ook de spieractivatie in je benen.

Aan de hand van de metingen en jouw persoonlijke doel stellen we je fiets optimaal af. Ook passen we je schoenplaatjes aan en geven advies over sturen en zadels.

Elke bikefit is maatwerk. We kijken naar jouw doelen, je fysieke toestand en je getraindheid. Iedere fietser is uniek en daarmee dus ook de afstelling van jouw fiets. 

Preventieve screening
Onze sportfysiotherapeut voert een aantal testen uit en een lichamelijk onderzoek om zo een blessure-risico profiel voor je op te stellen. De naam zegt het al; hiermee brengen we je risico op blessures in beeld.
Dit doet hij met behulp van een wetenschappelijk onderbouwde online tool. 

Sportmedisch onderzoek
Onze sportarts brengt tijdens het sportmedische onderzoek je fitheid, gezondheid en belastbaarheid in beeld. 
Afhankelijk van het programma waarvoor je hebt gekozen, wordt de inhoud van het sportmedische onderzoek bepaald. Bekijk in de tabel hieronder wat bij jouw wensen past. 

Na het onderzoek weet je waar je gezondheidsrisco’s liggen en kunnen toekomstige blessures voorkomen worden. 

Een totaalplaatje op maat dus. Kort samengevat ben je samen met je fiets(en) dus bij ons aan het juiste adres voor; 

  • Advies en begeleiding
  • Fietspositiemeting
  • Consult met de sportarts
  • Sportmedisch onderzoek
  • Preventieve screening
Binnen ons Cycling Performance Centre hebben wij programma’s samengesteld op verschillende niveaus van analyse en advisering. 
Twijfel of je over welk pakket het beste aansluit op jouw wensen en behoeftes? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag!
Hieronder zie je de inhoud van onze verschillende programma’s;

Klik op de tabel om deze in pdf te openen.
*Een tweede fiets? Deze mag je natuurlijk meenemen! Als je een extra fiets laat afstellen dan kost dit € 50,00 extra met sensoren. 
Besluit je om een aantal weken later een tweede fiets af te willen laten stellen dan vragen wij hiervoor € 50,00 zonder sensoren en € 100,00 met sensoren.
Het afstellen van een tweede fiets duurt ongeveer 30 minuten zonder sensoren en 60 minuten met sensoren.

Afspraak maken
Ga voor optimale fietservaring en geniet van iedere fietsrit. Bel of mail ons om een afspraak in te plannen; 088-708 5876 of mail naar [email protected] 

Dan nog even dit…
Het is mogelijk om de kosten (deels) te verhalen op uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van hoe u aanvullend verzekerd bent voor sportmedisch onderzoek. Voor meer informatie over vergoeding verwijzen wij u door naar onze pagina over de verzekering en vergoeding van sportzorg.