phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Bikefit

Voor wie
Voor iedereen die een fiets heeft. Beginners die het fietsen willen gaan oppakken, gevorderden die goed op de fiets willen zitten of (pijn)klachten hebben en professionals die klachten hebben of het optimale uit hun prestaties willen halen. Voor mensen die een paar keer per jaar een tourritje maken, die trainen voor een (extreme) uitdaging, die honderden kilometers per week maken, veldrijders, mountainbikers, triatleten en alle overige mensen. 

Neem contact op voor een advies op maat!

Inhoud
Bij OCON Sportmedische kliniek kunt u kiezen uit twee verschillende types bikefit.
U kunt zelf kiezen of u de fitting bij onze sportkliniek in Hengelo of bij Wielerstudio Zwolle in Enschede wilt laten doen.
 1. Basis bikefit
  Bij deze bikefit analyseren wij u al uw gewrichten in 3D en zullen we uw fietspatroon meten. Daarnaast meten wij de maten van uw positie op de fiets voor en na de analyse. Uit deze analyses kunnen we veel gegevens halen. Er wordt gekeken naar verschillende gewrichtshoeken en hoe u voor u het best op de fiets zit. Hierbij;
  passen wij uw schoenplaatjes aan
  stellen wij u fiets optimaal voor u af
  • geven wij advies voor sturen en zadels

  Bovenstaande gebeurt allemaal op basis van uw doelen (bijv. bergritten, triatlons, wielerwedstrijden, tijdrijden enz.) en volgt na een fysieke analyse die uw lenigheid en kracht in kaart brengt. Hierin worden eventuele blessures/beperkingen in meegenomen.
   
 2. Advanced bikefit
  Deze bikefit wordt ook gedaan bij de professionals en heeft als toevoeging op de bikefit basis dat we uw spieractivatie in de benen meten. Zo kunnen we tot op de millimeter uw fiets zo aanpassen dat het voor u mogelijk is om zo optimaal mogelijk uw spieren te benutten. Dit betekent dat we zorgen dat u efficiënt gebruikt maakt van de spieren die benodigd zijn voor de beweging en u zo dus langer en krachtiger kunt fietsen. 
  Ook nemen we hierbij uiteraard uw eventuele klachten mee en zorgen we in eerste instantie dat u pijnvrij op de fiets kunt zitten. 

Meenemen
Uw fiets. Geef even aan wat voor fiets dit is of u schijfremmen heeft en welke wielmaat er op de fiets zit.

 • Fietskleding
 • Fietsschoenen
 • Eventuele stuur-/zadelspacers, opzetstuurtjes, andere zadels die u getest wilt hebben
 • Douchespullen mocht gebruik willen maken van de douchegelegenheden (alleen mogelijk bij de sportmedische kliniek in Hengelo) 
Kosten en duur
 1. Basis bikefit
  Kosten € 276,50
  Duur: 2 uur
  U gaat na afloop van de bikefit naar huis met een optimaal gefitte fiets en u krijgt een rapport thuisgestuurd met de meetanalyses en veranderingen.
   
 2. Advanced bikefit
  Kosten: € 332,00
  Duur: 3 uur
  U gaat na afloop van de bikefit naar huis met een optimaal gefitte fiets en u krijgt een rapport thuisgestuurd met de meetanalyses en veranderingen. 

Combideal
Groot Sport Medisch Onderzoek (GSMO) met ademgasanalyse i.c.m. een basis bikefit € 440,00
Groot Sport Medisch Onderzoek (GSMO) met ademgasanalyse i.c.m. een advanced bikefit € 498,00

Verzekerd voor sportzorg?
Het is mogelijk om een bikefit (deels) te verhalen op uw zorgverzekering, aanvankelijk hoe u aanvullend verzekerd bent voor sportmedisch onderzoek. Voor meer informatie over vergoeding verwijzen wij u door naar onze pagina over de verzekering en vergoeding van sportzorg.