Steken of stekende pijn in de hand?

 

Uw handen zijn waardevolle instrumenten en wanneer u dan ook pijn of steken in uw hand heeft is het noodzakelijk dat er snel een juiste diagnose wordt gesteld en een goede behandeling volgt. Pijnscheuten in de hand kunnen op een aantal aandoeningen wijzen. Een blessure die steken in de hand geeft kan het gevolg zijn van een trauma of val. Wanneer het een zenuwpijn betreft kan de carpaaltunnel een rol spelen. Een reumatische aandoening zoals artrose of reumatoïde artritis kan ook een stekende pijn in de hand geven. Bij tintelende handen of voeten is het raadzaam snel medisch advies in te winnen.

Onze hand is opgebouwd uit 8 handwortelbeentjes, 5 middenhandsbeentjes, 5 vingers die bestaan uit 14 kootjes, bij elkaar gehouden door spieren en pezen en wordt door de pols verbonden aan de onderarm. Ook voor onze tastzin speelt de hand een cruciale rol omdat de zenuwuiteinden in de vingertoppen samenkomen. Wanneer u steken of pijn in uw handen heeft kunt u zich wenden tot OCON Sportmedische kliniek.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.