Stekende pijn in de enkel

 

Een stekende pijn in de enkel kan allerlei oorzaken hebben. Niet alleen slijtage is een veel voorkomende probleem maar ook overbelasting komt vaak voor. De enkel is een gewricht en is erg kwetsbaar voor een sportblessure. Zowel orthopedische kliniek OCON als sportmedische kliniek OCON zijn gespecialiseerd in diverse kwetsuren van de enkel. Bij oudere mensen is slijtage vaak de oorzaak van stekende pijn aan de enkel, maar ook overbelasting en verzwikking kan zorgen voor stekende pijn.

Om goed te kunnen onderzoeken waar de klachten vandaan komen kan een van de klinieken van OCON gespecialiseerd onderzoek doen door middel van uitgebreide analyse met de modernste apperatuur. De enkel is een kwetsbaar onderdeel van het lichaam en blessure gevoelig. Het gewricht is een combinatie van botten, pezen en kraakbeen die de enkel bij elkaar houden. Door verkeerd gebruik kan een blessure ontstaan die voor een stekende pijn zorgt. Dit kan van tijdelijke aard zijn, maar vaak is het probleem langdurig. De specialisten van OCON onderzoeken de mogelijkheid om de genezing te versnellen en in de toekomst te verhelpen.

 

Voordat u contact met OCON zoekt is het noodzakelijk een verwijzing te laten verzorgen door uw huisarts. Zodra u deze schriftelijke verwijzing in uw bezit heeft kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden.