Blijf niet lopen met pijnlijke of stijve armen

 

Heeft u last van een stijve arm of stijve armen of zit uw arm op slot? Wacht dan niet langer af en maak een afspraak met uw huisarts. Deze kan u doorverwijzen naar OCON in Twente, waar de beste orthopedisch chirurgen er snel voor kunnen zorgen dat uw klachten behandeld worden en verminderen of compleet verdwijnen.

 

Pijnlijke stijve armen

 

Iedereen heeft wel eens een stijve arm nadat deze overbelast is tijdens een handeling die u anders nooit doet. Verf afkrabben bijvoorbeeld, sneeuwruimen of de hele achterplaats aanvegen. Meestal zijn die spierpijn klachten na een dag of wat weer verdwenen. Als uw klachten blijven aanhouden, is er vaak meer aan de hand en kunt u het beste een orthopedisch chirurg van OCON naar uw arm laten kijken. Een veel voorkomende oorzaak van een stijve arm is RSI. Dit ontstaat als mensen een verkeerde werkhouding hebben, waarbij de spieren steeds aangespannen worden. Daardoor kan pijn en stijfheid ontstaan aan (delen van) de arm. Door een verkeerde werkhouding of artrose (slijtage) kan ook een zenuw in de arm geïrriteerd raken. Handen en armen kunnen daardoor tintelend of verdoofd aanvoelen.

 

Ontsteking van de arm

 

Een ontsteking in één van de handgewrichten, het polsgewricht, de elleboog of de schouder is lokale artritis. Bij zo'n ontsteking in de arm wordt het laagje slijmvlies in het gewricht dikker. Door dit extra vocht in het gewricht kan de arm dik worden. Deze arm ontsteking kan pijnlijk, gezwollen en stijf zijn. Lokale artritis kan onder andere ontstaan door een ongeluk, infectie of overbelasting. Ook kan het een eerste symptoom zijn van een reumatische aandoening. Het is dus van belang om er zo snel mogelijk een specialist van OCON naar te laten kijken. Als u uw arm veel buigt, kan ook een zenuw bekneld raken aan uw hand of aan de achterkant van de elleboog. Dit is een cubitaal tunnel syndroom dat ook een tintelend gevoel en pijn in de vingers kan veroorzaken. Bij een carpaal tunnel syndroom gaat het eveneens om een beknelling van een zenuw.

 

Maak snel een afspraak bij OCON!

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.