Stijve bovenbenen of onderbenen, kan dat kwaad?

 

Iedereen heeft wel eens vermoeide benen. Toch wordt het een ander verhaal als u regelmatig last heeft van stijve bovenbenen, stijve onderbenen, gezwollen benen of als uw been regelmatig op slot gaat. In een dergelijk geval is het verstandig om een deskundige te raadplegen. U kunt in eerste instantie hiervoor uw huisarts bezoeken, maar het is verstandig om ook een orthopedisch chirurg naar uw stijve bovenbenen te laten kijken.

 

Een deskundige behandeling

 

Soms hebben mensen last van pijnlijke of stijve benen bij het maken van bepaalde bewegingen, andere voelen de pijn of stijfheid ook of juist in ruststand. Een stijf been voelt vaak zwaar of verdoofd aan. Hierdoor spreekt men ook vaak van 'zware benen'. Soms gaat het om een oorzaak die van voorbijgaande aard is, maar er kan ook een andere reden zijn. Daarom is het belangrijk om een vakbekwaam iemand naar de stijve of opgezette benen te laten kijken. Bij OCON hebben wij orthopedische chirurgen die zich gespecialiseerd hebben op subspecialisaties. Voor uw problemen met opgezette, stijve of gezwollen benen heeft OCON dus een deskundig oordeel en behandelwijze.

 

Een been met 31 botten

Onze onderste ledematen zijn onze benen. Zij zijn een belangrijk onderdeel om te staan en te lopen. De functie van de benen is dan ook het voortbewegen. Het totale been kan worden onderverdeeld in bovenbeen, knie, onderbeen, enkel en voet. Het been heeft verschillende botten, zoals het dijbeen, de knieschijf, het scheenbeen, kuitbeen en sprongbeen. Om te eindigen met de middenvoetsbeentjes en de teenkootjes in de voeten. In ieder been zitten totaal 31 botten, waarvan er zeven in je enkel zitten en vijf in je heup en been. Tal van gewrichten zorgen dat het been ook kan functioneren, zoals het heupgewricht, het kniegewricht, het enkel- en het spronggewricht. Natuurlijk heeft het been ook veel spieren en bloedvaten.

 

Een bezoek aan OCON, dat maakt het beter

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.