Nooit meer stijve enkels!

 

OCON is gespecialiseerde kliniek die met name patiënten behandeld met sportmedische aandoeningen. Bij hen staat vakkundige kennis en betrokken zorg voorop en dat maakt het beter! Ook voor stijve enkels kunt u daarom bij OCON terecht!

Een stijve enkel kan ontstaan doordat er slijtage optreedt: het kraakbeen tussen de gewrichten wordt minder. Echter kan de pijn ook veroorzaakt worden door overbelasting of door de gevolgen van een acuut trauma zoals een verstuikte enkel. Het stijve gevoel in de enkels komt het vaakst voor bij ouderen. Zij hebben immers steeds minder kraakbeen tussen hun botten zitten, waardoor de pijn veroorzaakt wordt. Daarnaast kunnen ook mensen met overgewicht en arbeiders die dagelijks een zware intensieve inspanning moeten leveren er last van krijgen. De enkel bestaat uit een drietal botten: het bovenste spronggewricht (zorgt voor het kantelen), het onderste spronggewricht (zorgt voor het op en neer bewegen) en de enkelknobbels. Daarnaast bevat de enkel kraakbeen en spierweefsel.

Als u van uw stijve enkels af wilt, bent u bij OCON aan het juiste adres!

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.